Zarządzaj ustawieniami i profilem swojego konta Veo

Dowiedz się, jak zarządzać ustawieniami konta Veo: aktualizować dane osobowe, resetować hasło, zarządzać powiadomieniami e-mail, wybierać jednostki miary oraz jak przebiega usuwanie konta.


Wymagania

  • Aktywne konto Veo
  • Dostęp do adresu e-mail powiązanego z kontem Veo
  • Aby edytować dane osobowe, musisz być właścicielem konta

Jak otworzyć ustawienia konta

  1. Zaloguj się na konto Veo na stronie app.veo.co
  2. Kliknij awatar w prawym górnym rogu i wybierz z rozwijanego menu Ustawienia konta 
    Kliknij awatar, aby otworzyć Ustawienia konta i przejrzeć swoje dane.jpg

Uwaga: Dane osobowe może edytować tylko właściciel konta Veo. Administratorzy zespołu ani administratorzy Clubhouse nie mogą zmieniać tych danych innym członkom.

1. Zaktualizuj podstawowe ustawienia i zdjęcie profilowe

Na karcie Ogólne możesz edytować imię i nazwisko, numer telefonu oraz awatar, żeby konto było zawsze aktualne.

Ustawienia konta-Ogólne.jpg

2. Ustaw jednostki miary

Dane o dystansie i prędkości w Analytics 2 mogą być pokazywane w wybranych przez ciebie jednostkach.

  1. Kliknij kartę Ogólne
  2. Zmień jednostki Dystansu i Prędkości
  3. Kliknij Zapisz zmiany
Edytowanie jednostek.gif

Uwaga: Zmiana jednostek obejmuje wszystkie dane na platformie, także z wcześniejszych meczów. Te ustawienia są dostępne dla wszystkich, ale wpływają na wyświetlanie danych tylko wtedy, gdy działa Analytics 2.

3. Zarządzaj powiadomieniami e-mail

Veo wysyła powiadomienia zależnie od twojej roli, żebyś wiedział, co się dzieje w drużynie. Te preferencje możesz zmienić w każdej chwili.

Powiadomienia według roli

  • Administratorzy: otrzymują powiadomienia o przesłanych nagraniach, przypisaniach do drużyny i wzmiankach w klipach
  • Edytorzy i członkowie zespołu: otrzymują powiadomienia o przypisaniach do drużyny i wzmiankach w klipach

Jak wyłączyć lub włączyć powiadomienia

  1. Kliknij kartę Powiadomienia

    Ustawienia konta-Powiadomienia.jpg
  2. Odznacz pola powiadomień, których nie chcesz już otrzymywać
  3. Opcjonalnie w sekcji Marketing możesz wyrazić zgodę na otrzymywanie nowości i ofert od Veo

Uwaga: Zawsze kliknij Zapisz zmiany na dole karty, żeby zmiany zostały wprowadzone.

4. Zresetuj lub zmień hasło

Hasło do Veo jest takie samo na wszystkich platformach, w tym w Veo Clubhouse, w aplikacji Veo Cam App i w aplikacji Veo Live App.

Zmiana hasła po zalogowaniu

  1. Kliknij kartę Bezpieczeństwo

    Ustawienia konta-Bezpieczeństwo.jpg
  2. Wpisz obecne hasło, a następnie nowe
  3. Kliknij Zmień hasło, aby potwierdzić

Jeśli nie pamiętasz hasła

  1. Kliknij Kliknij ten link, aby je zresetować pod polem obecnego hasła albo wejdź na app.veo.co i kliknij Nie pamiętasz hasła? 
    Kliknij opcję Nie pamiętasz hasła na stronie logowania.jpg
  2. Wpisz swój adres e-mail i kliknij Wyślij e-mail
  3. Otwórz link z wiadomości wysłanej z adresu service@veo.co i ustaw nowe hasło

5. Usuń konto

W ustawieniach możesz poprosić o trwałe usunięcie konta. To działanie jest nieodwracalne.

Jeśli jesteś administratorem Clubhouse

Administratorzy Clubhouse muszą skontaktować się bezpośrednio z działem Pomocy, żeby zamknąć swoje konto.

Kroki dla pozostałych użytkowników

  1. Kliknij kartę Bezpieczeństwo
  2. Kliknij Usuń konto
  3. Wpisz swój adres e-mail w polu potwierdzenia i kliknij, żeby zakończyć

Co się dzieje po usunięciu konta

  • Nie odzyskasz dostępu do swojego konta
  • Twoje subskrypcje stracą ważność
  • Informacje udostępnione innym aplikacjom Veo zostaną usunięte
  • We wszystkich klipach, w których cię oznaczono, twoje imię zostanie zastąpione napisem „USUNIĘTY UŻYTKOWNIK”
Ostrzeżenie: Jeśli chcesz tylko opuścić konkretny Clubhouse, nie usuwaj konta. Zamiast tego poproś administratora tego Clubhouse o usunięcie cię z tej grupy.
Czy ten artykuł był pomocny?
Wykorzystaj w pełni możliwości nowej kamery Veo Cam
Umów indywidualną sesję z ekspertem ds. produktów i dowiedz się, jak uruchomić kamerę, przesłać pierwsze mecze i korzystać z Veo zgodnie z potrzebami Twojej drużyny. UMÓW SESJĘ.