Dowiedz się, jak wyrejestrować Veo Cam z bieżącego Clubhouse, aby zarejestrować ją w innym. Tę czynność mogą wykonać tylko Administratorzy Clubhouse, a niektóre ograniczenia mogą wynikać z okresu blokady rejestracji kamery.
Przyda się to, gdy chcesz przenieść Veo Cam do innego klubu albo gdy sprzedajesz swoją Veo Cam.
Wymagania
- Musisz być Administratorem Clubhouse, aby uzyskać dostęp do ustawień kamery
- Veo Cam nie może być objęta 30-dniowym okresem blokady od ostatniej rejestracji
Jak wyrejestrować Veo Cam
- Zaloguj się na swoje konto Veo na stronie app.veo.co.
- W menu po lewej stronie przejdź do Veo Cams.
Uwaga: Ta opcja jest dostępna tylko dla Administratorów Clubhouse. - Znajdź kamerę, którą chcesz wyrejestrować, i kliknij Wyrejestruj Veo Cam.
Po wyrejestrowaniu
Po wyrejestrowaniu możesz zarejestrować kamerę w innym Clubhouse. Zobacz nasz przewodnik dotyczący rejestrowania Veo Cam w Clubhouse.
Rozwiązywanie problemów: nie możesz wyrejestrować kamery?
Jeśli przycisk Wyrejestruj Veo Cam jest nieaktywny, kamera najprawdopodobniej wciąż jest objęta 30-dniowym okresem blokady od ostatniej rejestracji.
Jeśli nie możesz wyrejestrować kamery, skontaktuj się z naszym.
Uwaga: Wybierz właściwe Clubhouse już podczas rejestracji, aby uniknąć późniejszych opóźnień w przenoszeniu kamery.
Co warto wiedzieć
- Twojej subskrypcji nie można wstrzymać – pozostanie aktywna w pierwotnym Clubhouse
- Subskrypcje są nieprzenoszalne. Aby zarejestrować kamerę w nowym Clubhouse, musisz wykupić nową subskrypcję